HISTORIKK
GUBBELAGET PÅ SOLVANG 1
GUBBELAGET
Oppdatert: 26.06.2015
Startsiden

Gubbelaget på Solvang 1

LOPPEMARKED
Loppemarked 2005
Loppemarked 2004


SOLPYNTEN
Solpynten bygges...


VINTERBILDER

Rolfs vinterbilder

DIVERSE
Dame - og Gubbelagets
fest 2005

Visekveld 2005
Visekveld 2004
Solvang, vårt Solvang
(Fra 2000)1.11.1945

 HØRT I FARTA:

Jo visst er det
mye arbeid å arrangere loppemarked år etter år, men det skaper god stemning og liv
og røre i hagen.
Dessuten bidrar det til å styrke fellesskapet. Litt penger i kassa
blir det også. Så det må vi fortsette med. DERMED BASTA!!!


2005 - LOPPEMARKED PÅ SOLVANG AVD. 1

LOPPEMARKEDET 4. OG 5. JUNI 2005 (11-15 begge dager)
Lørdag søndag var det atter igjen tid for Dame- og Gubbelagets årlige loppemarked.


Kjøp, kjøp, kjøp! Handelen gikk ivrig, selv om det var grisevær...

Selv om det startet å regne kl. 10.50 og været var imot oss stort sett hele lørdagen, var det også i år veldig mange som var innom loppemarkedet. Omsetningen var god, i alle fall i bokavdelingen hvor jeg holdt til. Møbelselgerne hadde nok den tyngste og minst trivelige jobben i det ufyselige lørdagsværet, men de fikk solgt en masse møbler - bl.a. en fin kinesisklignende «høvdingestol» og en fin-fin salong gikk til forholdsvis høye priser.

VELDIG STORT UTVALG OG MASSE FLOTTE TING!
Som vanlig var det et stort utvalg av møbler, så som stoler, bord, senger og sofaer etc... Og det bugnet av ulike elektriske artikler: lamper i alle slags mulige og umulige fasonger, flere komfyrer, en helt ny (?) elektrisk grill, varmeovner, brødristere, eggekokere, telefoner, støvsugere, kaffetraktere, PC-er med alt tilbehør, noen løse PC-skjermer, PC-tastatur etc..

Innenfor filmens og musikkens verden fant vi bl.a. mange VHS-filmer, en eske med LP- er, en eske med MC-kassetter, og dessuten masse CD-er, noen TV-er, flere Walk Mans, flere store flotte høyttalere - og et par veldig bra stereo- anlegg!

KLÆR OG TING OG TANG - INNE OG UTE
Her fant vi også en masse forskjellige klær, duker, gardiner, åkleer, kjøkkenredskaper, nye og eldre kofferter, ryggsekker, barneleker, sportsutstyr som ski, trimapparater, hagered- skap, pene og fæle pyntegjenstander, eldre fotografiapparat, bilder, slitne og mindre slitne (les glorete) malerier og masse, masse mye mer...


Kontrollert av Viktor, hagens elektriker: Her også som selger...

BØKER, BØKER, BØKER...
Blant bøkene fant vi en mengde halv- og uleste bokklubb-bøker, en masse krim på norsk og engelsk (Agatha Christie), bokserier så som Jack Londons samlede verker og andre kjente serier. Ja, her hadde vi også John Galsworthys Forsyte-sagaen og det vi «bokhandlerne» mener var en liten godbit: 1.utgaven av Helge Ingstads Pelsjegerliv - fra 1931.

Av hele leksikon hadde vi bl.a. Store Norske leksikon fra 1983, Hjemmenes leksikon fra 1939 og Cappelens 1-bindsleksikon. Flere ordbøker og diverse reisehåndbøker på flere språk, fantes også. En mengde ubetydelige tidsskrifter, kvartals- og månedshefter burde kanskje de glade givere tatt seg umaken med å ha kastet selv!?

Forresten: På lørdag kjøpte ei dame ca. tre stappfulle plastposer med et fransk moteblad - fra 1937 og der om kring. Så folks ulike interesser og behov kan vi trygt si også ble dekt her! Og slik skal det være på et skikkelig loppemarked! På søndag solgte vi diverse bøker for ti kroner plastposen. Og selv om utenkt mange kjøpte flere poser med bøker, så har vi muligens mer enn nok bøker til neste loppemarked også... Men flere Det Beste-bøker, det trenger vi BESTEMT ikke...

BOKHANDLEREN I KABUL - AV ÅSNE SEIERSTAD
Den boken hadde vi også - en stund. Men der Seierstad fikk sin fiende i en ukjent, nå litt mer kjent bokhandler i Kabul, måtte vi, vi litt mindre kjente bokhandlere på 1'rns loppe- marked kjempe mot våre egne fiender, dvs. våre lokale værguder - som viste en heller liten respekt og nåde med bokhandlere, bøker og det skrevne ord. Så søndagen måtte vi titt og ofte fram med plast for å dekke til bøkene mens værgudene pøste bøttevis med vrede over alt og alle.

Og etter siste dags stengetid, måtte vi i tillegg pakke ned resten av bøkene, rive bokhand- elen, kaste ødelagte ting... og til slutt frakte bort alle bøkene selv. En stor og tung sak det også, men ingen rettssak venter i kjølevannet, forhåpentligvis...

KAFFE, KAKER, PØLSER, HAMBURGERE OG KOS
Inne på Huset var det også mange fra Damelaget som styrte med salg av mineralvann, kaffe, kaker, vafler, pølser og hamburgere. Og folk så ut til å trives - både inne og ute under plast - selv om været på lørdag altså var så dårlig det kan bli! På søndag gikk det i store perioder også an å nyte mat og drikke utendørs - i solskinn på Solpynten! Mellom ar- beidsøktene kunne vi som jobbet under loppemarkedet få oss både litt kaffe, pølse etc. for innsatsen...

ELLERS
så var det jo som vanlig også noen som hadde benyttet sjansen til å «gi bort»ting som IKKE HØRER HJEMME på et loppemarked: f.eks. en utslitt brødrister fra like etter andre verdens- krig (?) - som også ikke er rengjort siden (?), bøker uten permer, gamle utgaver av Felles- katalogen, Statistisk årbok fra 1965 og nyere, private brever og notater (!), og ikke minst en stekepanne i jern med stivnet stekefett i (men stekepanna var tydelig så brukbar at noen også ville ha den!).

Også uåpnete postsendinger (!), gamle årganger av Det Beste, og årganger av friluftsblad, en panelovn uten ledning og en annen uten temperaturbryter, knuste bilderammer, en defekt PC-printer, noen utrangerte PC-skjermer (som nok de mest kreative av oss kanskje kunne bruke som akvarium, blomsterkasse eller kattebur?) og ellers diverse andre rariteter som de fleste andre kaller søppel.

En riktig «gavmild» person hadde benyttet natta mellom lørdag og søndag til å kvitte seg med en ødelagt tørketrommel og av alle steder, plassert den blant møblene! Men den blir komprimert og kjørt bort på førstkommende tirsdag - sammen med resten av det vi nå an- ser som søppel. Så vedkommende slipper jo den jobben selv, miljøavgiften også... Men det er vel slikt som alltid skjer på et ordentlig loppemarked...

OMSETNINGEN
Omsetningen på begge dager ble på til sammen ca kr. 50 000,-(!) - noe Dame- og Gubbe- laget er veldig fornøyd med. Så tross det ufyselige været på lørdag og de fæle regnskurene på søndag: Alt i alt ble det et godt og MEGET VELLYKKET LOPPEMARKED!


Hans og Oddvar selger bøker: Bøker er alltid populært! Selv
lørdagens øsende regnevær la ingen større demper på salget - og
kilovis av bøker byttet hender...


Trangt om plassen til tider: Inne på Huset gikk, klær, duker,
pyntegjenstander etc. unna som varmt hvetebrød i tørt i gress...


Stort møbelutvalg: Men en tung og kald jobb å selge møbler i
lørdagens regnvær...


Loppesjefen himself: Tor William Olsen vendt mot
kameraet - mens det ennå er søndagssol.

Og selv kjøpte undertegnede noen gamle bøker, en trimsykkel, en grillovn og fikk endatil utvidet musikksamlingen sin på hytta med 6 CD-plater. Så nå kan naboene bare vente seg enda mer matos og kanskje mer lyd fra parsell 46...

På loppemarked:
Kurt Evert Stenbakk
Med ønske om et stort boktelt til neste loppemarked
- et riktig stort telt som også kan brukes til våte ting...

På loppemarked: Kurt Evert Stenbakk

Lagt ut på nett: 13.05.2009

Solvang avd. 1
Besøksadresse:
Sognsv. 84
0855 Oslo

Kart over
Solvang 1

Norsk
Kolonihageforbund

Kolonihagene
i Oslo!

KONTAKT OSS:

Meld deg inn i GUBBELAGET - Nå

GUBBELAGET

Gubbelaget på Solvang avd. 1: Historikk

< Hjem | Gubbelagets arrangementer | Historikk | Solvang 1's historie >

HVA SKJER?

Meld deg inn i GUBBELAGET - Nå!