Disse nettsidene ble sist oppdatert i 2015, og er nå en del av arkivet til Solvang kolonihager, avdeling 1.
De oppdaterte nettsidene finner du på solvang1.no

Velkommen!
DAMELAGET PÅ SOLVANG 1
DAMELAGET
Oppdatert: 19.05.2016

Damelaget på Solvang 1

NESTE ARRANGEMENT:
Se oppslagstavlene


GUBBELAGETS
Gubbelaget på Solvang 1
Hjemmeside


Hjemmeside


19.07.1933


  SISTE: Dato for MEDLEMSMØTER og SØNDAGSKAFÉ er bestemt.  
DATO
SMÅTT og STORT f ra DAMELAGET på SOLVANG, Avd 1
LENKE

Damelaget på Stortinget
Mandag 17. august var damelaget på tur til Stortinget. Vi ble hentet på Løvebakken og geleidet gjennom sikkerhetskontrollen. Vel inne møtte vi stortingsrepresentant Truls Wickholm... Hele saken

Damene dro til «Tre damer på sporet»
Onsdag 10. juni møtte 7 damelagsmedlemmer opp for å dra til Frogner stasjon nord for Lillestrøm. Den gamle bygningen fungerer nå som galleri, og vi besøkte «Tre damer på sporet» som hadde utstilling den aktuelle uken.
Hele saken
Sesongåpning 2015
Damelaget åpnet sesongen fredag 8. mai der 17 medlemmer møtte. Alle hadde med flotte bidrag til koldtbordet. Marion Larsen er lagets leder, og hadde...
Hele saken

Lillians morgentrim avsluttet for i år!
Tirsdag 13. august var det årets siste morgengymnastikk (tirsdags-trimmen) med Lillian. Undertegnede var og tok noen bilder av de spreke damene samt én mann... Hele saken

Særs vellykket kulturmarked 2013!
Under Kolonihagedagen 2013, søndag 18. august, gikk Damelagets årlige kulturmønstring av stabelen. Mellom kl. 12.00 og 16.00 var over 200 personer innom Huset... Hele saken
Kulturmønstring/Kulturmarked 2011
Søndag 21. august var det klart for den 11. Kulturmønstringen / markedet. Styret har hatt en del diskusjoner om vi skulle ha kulturmønstring i år eller ikke. Noen ønsket å avlyse... Hele saken
Vedlikehold av Museet og Solpynten
Lørdag 13. august var det pliktarbeid og det ble gjort nødvendig vedlikehold av trappen ned fra Museet, skraping og maling utvendig på Museet og vasking og beising... Hele saken
Tur til Oscarshall lystslott mandag 8. august
25 forventningsfulle damer møtte presis opp til omvisning klokka halv fire utenfor Oscarshall lystslott i strålende sol. En dyktig guide viste oss... Hele saken

Damelagets avdøde æresmedlem Gerda Rønningens morsomme stoffapplikasjon.
STIFTET
Kvinneforeningen ble stiftet 19. juli 1933 av 45 kvinner. Først i 1986 ble navnet endret til Damelaget. Men i løpet alle år har Damelaget jobbet med å forsyne huset med inventar etc.
Så i år (2013) har vi vært 80 år i hagens tjeneste!

MEDLEMMER
Damelaget på Solvang 1 har pr. utgangen av august 2013 ca 40 medlemmer. Kontingenten er for tiden på 100 kroner per sesong.

INNTEKTSKILDER og ARBEIDSOPPGAVER
Noen viktige inntekstkilder har vært, og er fortsatt, utlodninger, loppemarked, blomstersalg osv. Noe av det Damelaget har fått til er veinavn, veiskilt, flaggstenger med flagg og mye mer, bl.a. «ting og tang» som trengs inne på et kjøkken.

Damelaget har alltid vist velvilje og stå-på-humør og har i alle år vært en pådriver i hagen. Damelaget blir nok aldri arbeidsledige, for det er alltid nye prosjekter og oppgaver på gang.

MUSEET
Et av Damelagets store stolthet er det flotte Museet. Her kan man drømme seg bort til gamle dager. Er du interessert i å ta en titt, kan du låne nøkkel av styret i Damelaget. Ta gjerne med familie, venner og andre bekjente. En koselig opplevelse for både store og små.

SOSIALT SAMVÆR, MYE GØY og RUSLETURER
Selv om Damelaget påtar seg mange arbeidsoppgaver, har vi også sosialt samvær og mye gøy. Blant annet våre «rusleturer». Dette er som regel en ettermiddagstur, med et lite pro- gram.

I 2009 gikk vi fra Frysja (tok buss dit). Derfra gikk vi nedover Akerselva. Astrid Bredesen hadde lært seg mye om de forskjellige bygninger vi passerte og det ble en innholdsrik historie time. Turen ble avsluttet ved Sagene lunsjbar der vi kjøpte mat for en billig penge. Dame-laget spanderte drikke.

Tidligere rusleturer har gått langs Akerselva, f.eks. rundt på Rodeløkka og Etterstad koloni- hage. Vi har også besøkt Akershus festning og Hovedøya. I 2008 hadde vi en rusletur med besøk ved det nye Operahuset. Der var det omvisning i mange saler, og vi fikk se mange arbeidsrom. Bl.a. systuer og snekkerverksted.

Damelagets formål har alltid vært å bevisstgjøre medlemmene for kolonihagebevegelsen og skape sosial kontakt mellom kolonistene.

MØTER MED NOE GODT BITE I
Vi har alltid damelags møter med noe godt og bite i. Utover det kan de som ønsker det kjøpe øl eller vin. På møtene har vi utlodning. Den enkelte har med seg en gevinst, så inntekten går tilbake til medlemmene. Det betyr for eksempel at vi får billige turer og noen ekstra arrangementer hvor vi koster på oss litt ekstra.

SØNDAGSKAFÉEN
Damelaget har også ansvar for den populære søndagskaféen på Solpynten. Kafeen er alltid godt besøkt, selv på regnværsdager. Ved regnvær blir kaffe og vafler servert inne på huset.

UNDERHOLDNINGSINNSLAG PÅ MØTENE
På mange av medlemsmøtene har vi forskjellige underholdningsinnslag. Noe som her kan nevnes er:

- Presentasjon av Tsjaikovski i ord og toner
- Sang / og underholdning av Kari Svendsen
- Kåseri om gamle Oslo (Albert Nordengen)
- Kåseri om ProSenteret
- Kåseri om Sigrid Undseth (Otto Homlung)
- Kåseri om Afasipasienter
- Kåseri om dagliglivet i Kina

Dagsturene som Damelaget arrangerer er alltid populære og mange av medlemmene er med på disse turene.

Noen turer som tidligere er avholdt:
- Løiten Brenneri, hvor vi fikk se en teaterforestilling om spritfremstilling
- Et gammelt gods i Vestfold - Tur til Sandefjord/Strømstad
- Tur til Lillehammer med besøk Maihaugen og Sigrid Undseths hjem på Bjerkebekk.

Ellers har det vært arrangert mange flotte turer opp gjennom årene. I 2009 arrangerte vi en dagstur med buss til Finnskogen.

FELLES ARRANGEMENTER MED GUBBELAGET
Damelaget har gjennom årene samarbeidet med Gubbelaget om mange felles arrangementer - både innenfor og utenfor kolonihagen (bussturer, båtturer til Kiel eller til København, dags-turer, ÅPEN FEST FOR ALLE, Loppemarkedet...). Vi håper at dette gode samarbeidet også kan fortsette i årene framover.

SOM DU FORSTÅR ER AKTIVITETENE I DAMELAGET MANGE OG VARIERTE

BOLYST OG GLEDE I KOLONIHAGEN
Damelaget ønsker flere medlemmer for å jobbe for økt bolyst og trivsel i kolonihagen. Yngre kolonister er særs velkommen!

Solvang avd. 1
Besøksadresse:
Sognsv. 84
0855 Oslo


DIVERSE BILDERKart over
Solvang 1

Norsk
Kolonihageforbund

Kolonihagene
i Oslo!

Opplysninger om Kolonihageforbundet

Utenlandske
kolonihager

VÆRET I DAG?
Sjekk været
i Oslo!


Meld deg inn i DAMELAGET - Nå

DAMELAGET
SOLVANG 1

Web-design:

<Hjem | Arrangementer | Divrse bilder | Styret | Vedtekter >

DAMELAGET
SOLVANG 1

Meld deg inn i DAMELAGET - Nå!
Startsiden