Oppsummering etter årsmøte 2020 og informasjon fra styreleder

Årets sesong har vært utfordrende for både styret og kolonister på grunn av alle de begrensningene som har vært i samfunnet.  På tross av dette synes styret vi har fått til ganske mye.

Årets kolonist som vanligvis offentliggjøres på årsmøtet ble Peder Opstad som leder av aktivitetskomitéen. Peder har gjort en stor jobb for hagen og klart å gjennomføre flere aktiviteter iløpet av året på tross av restriksjonene. Peder er også en kreativ mann og finner nye aktiviteter som hagens kolonister kan nyte godt av. Styret gratulerer med alle nominasjonene. Plakett er bestilt og vil overleveres ved sesongåpning.

Årsmøtet er gjennomført og selv om det ble annerledes enn andre år så var det over 60 kolonister som stemte. Det er flere enn i 2019. Vi håper selvfølgelig til neste år at vi kan gjennomføre et normalt årsmøte og ser isåfall frem til det.

Vi har hatt en del problemer med rådyr i hagen i år. Det er nå satt opp kjetting på den øverste porten med karabinkrok. Da kan den åpnes og lukkes uten at rådyrene kommer inn. I tillegg vil vi neste sesong ha portene lukket ved de to innkjørslene. Skulle det da fremdeles være smitte i samfunnet så ber vi alle sprite hendene etter å ha tatt på porten, alternativt bruke hansker.  

Nå når hagen er stengt så ber vi om at alle lar være å overnatte i hyttene. Det er kun de som har inngått avtale med styret om vinterbeboelse som nå kan bo i hagen. Det er strenge regler for hvor mange vi kan ha boende på vinteren og brudd på disse reglene er også et brudd på avtalen med Oslo kommune. Derfor ber vi om at ingen utfordrer disse reglene. Opphold på dagtid innimellom for å se til hytten er selvfølgelig tillatt.

Styret minner også om at alle hytter bør ha utelys på, eventuelt lys på inne i hytten som er med på å lyse opp. Det anbefales ikke bevegelsessensor på lyspæren, men lysstyrkesensor som slår seg på når det blir mørkt. Ved bruk av LEDpære blir ikke kostnaden så stor.

Styret håper at det til tross for restriksjoner har vært en bra sesong i hagen og minner om at vi er heldige som har muligheten til å ha en hytte så nært hjemmet. I år  så har iallefall undertegnede nytt godt av  å ha et alternativt hjem for å få en avveksling fra det noe monotone livet hjemme i leiligheten. Det er jeg helt sikker på mange andre også har erfart.

Styret takker for sesongen og gleder oss allerede til 1. april når vi igjen kan bebo hagen.

God vinter.