Strålende solvangdager

 

1-2. september ble Solvangdagene arrangert på Solvang. Solvangdagene er et felles arrangement for hele Solvang og ble i år arrangert for andre gang – til glede for byens befolkning.

Avdeling 1 kunne på lørdagen vise frem pliktarbeid – en sentral del av kolonihagelivet og en fin mulighet til se skikkelige arbeidsfolk jobbe! I pliktens pause opptrådde Solvangkoret «Solsang». Vakkert og artig! Noen blide kolonister hadde åpne hager og hytter – og kolonihagemuseet var også åpent, hvor Astrid serverte nybakte boller.

Solvangkoret Solsang drar igang en lystig sang

Søndag var barnas dag i avdeling 1. Solen strålte og mange store og små barn møtte opp og fikk bryne seg på ulike leker. Vår smilende ordfører dukket også opp og fikk høre om Solvang og kolonihagens betydning. Barna hoppet sekk, trakk tau, løp potet og kastet på blikkboks og i bøtte. Spennende var også «finn-hagenissene»-rebusen, og fant du alle nissene, var det is å få.  Og i toppen av «Eventyrdalen» kunne småtroll slå seg ned å lytte til Evas eventyr.

Ordføreren Marianne Borgen (i hvitt) og Therese. Eva med «småtroll» bak

Det kastes på boks

Dagens ungdom kan også hoppe sekk

Som i fjor tok Nils med ivrige besøkende på en lærerik og interessant hagehistorisk vandring. Noen besøkshager og kolonihagemuseet var åpne på søndag også. I tillegg var kaféen åpen hvor Damelaget kunne by på selvlaget og vellaget vafler og bakst.

Takk til dere som bidro!

Kolonial hilsen Berit N., Berit L., Henrik og Therese