Vellykket Solvangløp!

 

Lørdag 11. august gikk historiens andre Solvangløp av stabelen; Et vellykket arrangement med over 60 deltagere fra alle avdelinger. Folk løp, gikk, lekte og spiste pølser m.m. til den store gullmedaljen.

Forhåndspåmeldingen hadde gitt løpskomiteen en viss bekymring, men Solvangs kolonister overrasket positivt med sin spontanitet: På løpsdagen ble omtrent 60 startnumre delt ut til løpende, gående og barn som ville bryne seg på 3 km gjennom alle avdelingene og barneløypa. Til forskjell fra i fjor var det denne gangen flere løpere enn gåere, så noen har kanskje ligget i hardtrening siden i fjor…? Flest stilte imidlertid opp da Solpynten kafé åpnet og fristet med pølser, kaker og lodd. Her ble også en liten premieseremoni gjennomført. 

Nytt av året var felles oppvarming, og den sto i stil til løpets avslappede karakter; kolonihagens egen yogaekspert Monika Englund bidro med energiøvelser for gamle og unge. I år hadde vi også leker i Dalen; små og store fikk blant annet prøvd seg på tautrekking og petanque.

Etter yogaoppvarmingen stormet glade løpere ned aleen i Dalen som også i år var pyntet med flagg og ballonger. Så ble en munter gjeng med gående sendt i vei. Vi har hørt at de hygget seg gjennom løypa; ble kjent med nye fjes på tvers av avdelingsgrensene og snakket sammen om fine hager de passerte og om dyrking.

Løypemarkeringsgjengen hadde også i år pyntet traseen med ballonger, sperrebånd og oppmuntrende beskjeder i kritt.

Årets vinnertid, den beste noensinne på dette løpet, ble 12:49 og tilhører Christian F. Kjøde (avd 1). Raskeste gutt ble Agnar Døskeland (avd 1), og raskeste jente ble Julie Cecilie Rød (avd 4). Tre ganger tre hurra! Barnequizløypa hadde hele 20 poster og noen spørsmål var litt vanskelige; visste du at otere holder hender når de sover på ryggen i vannet? Det gjør de nemlig, slik at de ikke flyter vekk fra hverandre. Tre jenter hadde alt rett, og de ble behørig premiert. Tre ganger tre hurra for dem også! Det ble også gitt diplom til raskeste senior, Svein Sæterdal, og til mest sporty jente med gips som deltok, Ellinor Sæterdal. Imponerende!

Vi håper på å få i stand et løp til neste år også, så det er bare å følge med! Husk at Solvangløpet er et uhøytidelig løp for alle og dets viktigste funksjon er å skape glede og samhold på tvers av avdelingene på Solvang!

Takk til alle som bidro på løpsdagen og selvfølgelig også løpskomiteens andre medlemmer som har planlagt løpet sammen med oss i år: Berit Hogstad (avd. 5), Linn Kirkeberg (avd. 4), Kristina Carlberg (avd. 3), Erland Kroken (avd. 2) og Ann-Tove Thomassen (avd. 1). Løpshilsen fra Henrik M. Christensen og Therese H. Karlseng (avd. 1)