Velykket Solvangløp!

19. august lød startsfløyta for det første Solvangløpet! Over 50 spreke kolonister deltok i alderen 2 til 89 år.

Verdens vakreste løypetrase i Solvang?

Solvang kolonihage er et vakkert stykke Oslo. Den største kolonihagen, fin og kupert – perfekt for et sommerløp! En rundløype på 3 km. (med mulighet for snarvei i tilfelle trøtte ben) strakte seg gjennom alle avdelingene i Solvang. Løypa var markert og pyntet med ballonger, piler og oppmuntrende merking i asfalten.

Først ut var de løpende; menn, damer, barn og hunder spurtet nedover Dalen i Solvang 1. Alleen der var vakkert pyntet med flagg og ballonger for anledningen. Så var det de gåendes tur. Med friskt mot og spreke ben, gåstaver eller rullator, tok feltet fatt på turen. Solen tittet frem, og hagene viste seg fra sin beste side. Mye vakre blomster og fin utsikt var det også oppover i avdelingene.

Naturquiz og samling på Solpynten

Som et ekstra tilbud til barna, var det også laget en liten naturquiz. Poster var satt opp i Dalen og det var pyntet med ballonger her også. Mange barn prøvde naturquizen, og noen tok både rundløypa og quizen.

Etter løpet var det samling for alle deltakere på Solpynten med deilig bakst, vafler, pølser, saft og kaffe. Der ble det også holdt en medaljesermoni med premieringer av beste naturquizer og løpere, samt utlodding av mye fint.

Årets premieringer

  • Beste naturquizer: Anniken
  • Beste tid (3 km rundløype): Christian F. Køde
  • Raskeste jente: Ellinor Sæterdal
  • Raskeste gutt: Niklas
  • Eldste supersport dame: Ruth Aas
  • Beste på rullator: Hilde Prytz
  • Raskeste gående: Lillian Lydersen

Solvangsamhold

Løpet var et samarbeidsprosjekt mellom alle avdelingene på Solvang. Formålet var å bli bedre kjent og skape samhold i kolonihagen. Initiativet kom fra avdeling 1, og løpet ble så planlagt av en liten gruppe kolonister fra avdelingene. På selve løpsdagen var det flere fra avdeling 1s festkomite som også deltok og bidro til at dette ble et velykket arangement.

Det ble en fin dag, med mye energi og glede på tvers av avdelingene. Dette borger for et godt samarbeid og hyggelige fellesopplevelser i årene som kommer på Solvang!

Vennlig hilsen,
for løpsgruppa;
Therese og Henrik