Referat fra styremøte nr 12 – 8.8.2016

Stikkord: frist for hyttesalg, overskudd i regnskapet, nye budsjettposter, ordensbemerkninger, gamle bilder, årets kolonist, farlig avfall, veibelysning 

 • Flytter fristen for hyttesalg

For å komme enda tidligere i gang med hyttesalgene slik at nye parselleiere kommer på plass før ferietiden, flytter vi fristen for varsel om salg av hytte til sesongstart 1. april. Da får vi i gang både byggekomiteen som utarbeider overdragelsesrapport og takstkomiten ganske raskt.

 • Gjennomgang av regnskapet

Styret har begynt arbeidet frem mot årsmøtet og gjennomgikk regnskapet.  Det ser ut til at vi har gått drøye 160.000 i overskudd dette året, hvilket gleder styret i og med at vi vedtok på årsmøtet i fjor at vi skulle leve forsiktig denne sesongen.

 • Nye poster i budsjettet
  • De fleste av markisene på Huset var gamle og tunge, og med nymalt hus, mener styret vi skal bevilge oss nye markiser både på langvegg og foran kjøkkenvinduet.
  • Bord og parasoller på Solpynten er slitte og delvis ødelagt.  Styret vil anbefale årsmøtet at vi fornyer dette.
  • Fjerning av røtter og buskas øverst i Dalen. Vi ønsker å anlegge plen nedenfor hyttene 53 og 40, og budsjetterer med hjelp til å fjerne et stort antall røtter.
 • Gjentatte ordensbemerkninger

Det er 8 parseller som har fått 3 ordensbemerkninger i løpet av ordenskomiteens siste 5 runder.  Styret avventer til komiteens siste runde før vi beslutter styrereaksjon mot gjengangere.

 • Gamle bilder i garderoben

Representanter for Dame- og Gubbelaget har gått gjennom flere gamle bilder fra Solvang og hengt disse opp i den nyoppussede garderoben på Huset!  Det ble riktig stilig og styret takker for jobben!

 • Årets kolonist 2016

Frist for å foreslå kandidater settes til 21.8.  Det henges opp lapp på tavlene.

 • Farlig avfall

Kommunal, låsbar konteiner ankommer 23. august.  styret organiserer «åpningstider» og styremedlemmer vil være til stede ved innleveringer.

 • Veibelysning

Også i år leier vi inn kranbil og et firma til å skifte/reparere pærer og evt. ødelagt armatur. Mørke stolper vil bli kartlagt snarest.

En tanke om “Referat fra styremøte nr 12 – 8.8.2016

 1. Eva K Strand

  Håper jeg har forstått riktig – at jeg kan skrive det som opptar meg som helt ny kolonist.
  Vil først takke for svært god mottagelse – føler at de aller fleste er vennlige, alle hilser og noen spør litt, det er koselig. Ellers har jeg nå bodd i hytte nr 25 i ca 5 uker – og har hatt den mest fantastiske sommeren på svært lenge – tenk å kunne gå rett ut i hagen, se at frukt og bær modnes og få besøk av barnebarn som kan plukke bringebær, rips, plommer og epler (kart) rett fra buskene! Ellers har jeg fjernet massevis av ugress, uvelkomne småtrær (ville trær som skal bo i skogen og ikke hagen), råtne planker, noen gamle og ufruktbare trær osv. Jeg har lest regler – og ikke alt er så lett å forstå, men jeg har fått mye hjelp og info! Tusen takk! Noe som jeg ble litt lei for var at Ordenskomiteen kom med lapp i kassa før jeg hadde bodd her i tre uker – jeg har snakket med dem, men synes at det var vel unødvendig. Jeg forsto jo at jeg har prioritert feil – burde ha gått løs på utsiden og luket under hekken før jeg prøvde å gjøre det litt fint inne i hagen – Forslag: Hva med en lapp til nye kolonister med råd om hva styret synes er viktig? «Vi vet at du /dere akkurat har over tatt parsellen og har mye å ivareta. Men det hadde vært fint om ugresset i hekken ble fjernet – —» ja, mulig jeg er for hårsår, men etter å ha renset, kuttet og kvittet meg med ca 40 sekker ved hjelp av Gubbelaget, Kvistbilen og familie var jeg vel kanskje litt sliten, da denne påminnelsen kom.

  Nå gleder jeg meg til våren – med såing, planting og mer luking, klipping osv – – og forhåpentligvis kommer jeg i gang med å oppfylle punktene i klausulen og få oppført et tilbygg!

  Håper jeg får mange år i «HAGEN VÅR»!

Det er stengt for kommentarer.