Beskjæring av for høye trær

Beskjæring av trær

Du kan fint beskjære frukttrærne fra juli og utover.

Flere har fått lapp i postkassen om at de har for høye trær på parsellen, særlig gjelder det frukttrær, men også enkelte prydtrær, og da særlig syrin. Mange vil ikke beskjære om sommeren, men det er det ingen grunn til å frykte! 

Vi ønsker friske, pene trær som bærer frukt hvert år, og da er trepleie like viktig som beskjæring av bringebærbusker, som de aller fleste er svært flinke med, eller luking i bed slik at ugress ikke overtar for blomster vi har plantet.

Også i trær trenger bladverk, blomster og frukt lys og luft, og det er ikke sånn lenger at trærne bare kan beskjæres i november eller mars.  Såkalt JAS-beskjæring (Juli, August, September) blir stadig vanligere og har flere fordeler.  Les gjerne mer om beskjæring her: http://www.hageland.no/fine-hager/kjoekkenhagen/beskjaering-av-frukttraer

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *